• (2009) UGANDA, 15. Cea mai tânãrã ţarã, cel mai sãrac continent

  Primul documentar filmat de o echipă de televiziune din România în Uganda.

  Uganda este cea mai tânără ţară din lume, cu o medie de vârstă de doar 15 ani. O ţară ai cărei copii trebuie să înfrunte sărăcia, malaria, SIDA şi războiul pentru a merge la şcoală. O ţară cunoscută mai mult din cauza masacrelor comise de Idi Amin, în care jumătate din populaţie trăieşte cu mai puţin de 1 dolar pe zi. O ţară lipsită de apă şi electricitate.

  Uganda este, totuşi, cea mai tânără ţară din lume, cu o medie de vârstă de numai 15 ani (38 de ani, în cazul României) . În fiecare an, 1,4 milioane de copii trebuie să meargă la şcoală. Jumătate din elevi abandonează însă studiile până la terminarea gimnaziului, din cauza sărăciei.
  UNESCO estimează că în Africa sub-sahariană ar trebui să fie angajaţi până în 2015 încă 4 milioane de învăţători pentru a se atinge obiectivul ONU privind accesul universal la educaţia primară.

  Un documentar despre solidaritatea între bogaţii şi săracii acestei lumi.

  Uganda, 15 was produced in the framework of the MEDIP project, implemented in Romania by the Civil Society Development Foundation (FDSC)
  Project financed by the European Commission through the programme Non-State Actors and Local Authorities in Development: Public awareness and education for development in Europe.

  Scenariu si regie: Marian Voicu
  Imagine: Cristian Ilea
  Editor imagine: Gabriela Mocanu
  Muzicã originalã: Vlaicu Golcea
  Post-procesare sunet: Mihnea Ciulei

  ©2009

  UGANDA,15. Cea mai tânără ţară, cel mai sărac continent